VTI Roeselare

Nieuwsarchief

Nieuwsberichten van het jaar 2018 

VTI supportert op Belgian Homeless Cup

20/04/2018

Woensdag 18 april zakten 6BSD, 7BDR en 7BDA af naar het Kerelsplein om er aanwezig te zijn op de Belgian Homeless Cup, een voetbaltornooi voor thuis- en daklozen. In de loop van het schooljaar kwamen Nathalie Maertens (OCMW Roeselare) en Thomas Goethals (straathoekwerker in Roeselare en tevens oud-leerling) verschillende keren getuigen tijdens de les godsdienst binnen een thema rond armoede. Toen al hadden zij ons gewezen op de Homeless cup. Uit erkentelijkheid voor hun getuigenis voor onze leerlingen, zakten wij woensdag af naar het Kerelsplein. 10 Voetbalploegen voor thuis- en daklozen uit het hele land namen het er tegen elkaar op. Via het voetbal wil men mensen samenbrengen, hen zelfvertrouwen geven, hen leren omgaan met regels en afspraken en hen krachtiger maken. 

meer lezen >>
 
 
 

Nieuw vanaf september 2018: 7de specialisatiejaar verwarmingsinstallaties

16/04/2018

Vanaf september kan je op onze school het nieuwe specialisatiejaar verwarminginstallaties volgen in 7bso. Het met vrucht beëindigen van deze richting leidt niet alleen naar het diploma secundair onderwijs. Tijdens de opleiding behalen leerlingen ook de attesten G1 en cerga. Een nauwe samenwerking met bedrijven uit de sector zorgt voor een sterke vorm van werkplekleren (en stage). Die samenwerking geeft de leerlingen uit de nieuwe richting verwarmingsinstallaties de kans om de meest actuele kennis, vaardigheden en attitudes te verwerven. Als u het ons vraagt een richting waar zeker technisch talent toekomst wordt!

meer lezen >>
 
 
 

Paasvakantie

30/03/2018

Directie en personeel van onze school wensen iedereen een vrolijk paasfeest. De school is tijdens de paasvakantie gesloten. Vanaf maandag 16 april zijn we weer open.  Mocht u specifieke informatie wensen dan kan u deze misschien vinden op deze website. U kan ons ook mailen. Na de paasvakantie is er voor leerlingen en ouders uit het basisonderwijs op  woensdagavond 18 april een infoavond.

Alvast van harte welkom!

meer lezen >>
 
 
 

Goede Vrijdag op onze school

30/03/2018

 Al onze leerlingen kregen vandaag de kans om opnieuw kennis te maken met het verhaal van Goede Vrijdag. In alle graden hadden leerkrachten een bezinnend moment of viering voorbereid voor onze leerlingen: zinvolle momenten.

 

meer lezen >>
 
 
 

Onze vierdes bso zijn de dag gezond gestart

28/03/2018

In het kader van de lessen PAV zijn onze vierdes bso deze morgen met een gezond ontbijt gestart. Gezond eten en gezond leven was een thema dat dit trimester aan bod kwam in de lessen PAV. Dit gezonde en lekkere ontbijt was een leuke afsluiter van dit thema.

meer lezen >>
 
 
 

VTI kiest nieuwe baseline van Wout: "Waar technisch talent toekomst wordt"

27/03/2018

Uit de meer dan 200 inzendingen van personeel en leerlingen koos een jury 8 baselines die de finaleronde haalden. Uiteindelijk kozen zowel de leerlingen als het personeel voor dezelfde baseline. "Waar technisch talent toekomst wordt" was de baseline die Wout Deceuninck uit klas 2BEM instuurde. Hij ontving zijn prijs uit handen van de directeur, een nieuwe iPad Air. Proficiat Wout en bedankt voor onze nieuwe baseline!

meer lezen >>
 
 
 

Eerste boom geplant bij aanleg nieuw pleintje

23/03/2018

Vrijdag 23 maart planten leerlingen van het VABI een Christusdoorn als eerste boom op het nieuwe pleintje dat aangelegd wordt op onze speelplaats. In de weken die volgen zullen ook de rest van de aanlegwerken uitgevoerd worden. 

meer lezen >>
 
 
 

Klas STBP bezoekt Douterloigne

23/03/2018

Donderdag 8 maart bracht onze Se-N-Se-klas Bouwconstructie en Planningstechnieken (STBP) een bezoek aan de firma Douterloigne in Anzegem. Pablo Standaert en Yoran Ferret maakten een verslag van hun bezoek. 

meer lezen >>
 
 
 

6SAT bereidt zich voor op Gouden Autosleutelhanger

20/03/2018

6SAT kreeg maandag 19 maart een opleiding in voorbereiding op de Gouden Autosleutelhanger-wedstrijd van 26 april. Het was EDUCAM die de opleiding gaf op school.

meer lezen >>
 
 
 

Heftruckopleiding voor leerlingen bouwplaatsmachinist

20/03/2018

 Arnout Denys (6BBMa) maakte dit verslag van de heftruckopleiding in samenwerking met het CVO. Een opleiding van 4 lesdagen verspreid over 2 weken. De opleiding biedt zeker een meerwaarde voor onze leerlingen in de studierichting bouwplaatsmachinist.

meer lezen >>
 
 
 

Start stageperiode

19/03/2018

Vandaag starten 230 van onze leerlingen hun stage in tientallen bedrijven in de ruime regio Roeselare. Wij wensen al onze leerlingen veel leerrijke momenten en bedanken alle bedrijven waar we mee samenwerken voor de rijke leerkansen die zij deze leerlingen willen bieden. Dank je wel!

meer lezen >>
 
 
 

Afdeling hout viert feest van Sint-Jozef

19/03/2018

Onze afdeling hout vierde vrijdag het feest van Sint-Jozef. Er was voor leerkrachten en leerlingen een ontbijt en een bezinning. Daarna konden de leerlingen genieten van een reeks workshops. De dag eindigde met een netwerkreceptie voor onze leerkrachten en de bedrijven uit de sector. Een super geslaagde dag.

meer lezen >>
 
 
 

7BDA in de bres voor klasgenoot Brecht

14/03/2018

Na een ontploffing en zware brand op het bedrijf van de ouders van Brecht Lesage (7BDA) sloegen de klasgenoten en klassenleraar de handen in elkaar om Brecht en zijn familie te helpen de puinhoop op te ruimen. 

meer lezen >>
 
 
 

Infoavond van het tweede naar het derde jaar

12/03/2018

Donderdag 8 maart kwamen de kandidaat-leerlingen voor het derde jaar en hun ouders naar de infoavond van twee naar drie. Leerlingen en ouders kregen de unieke kans om na een kort overzicht van studierichtingen op bezoek te gaan in de werkplaatsen en vragen te stellen aan de leerkrachten van die studierichting in de tweede graad.

meer lezen >>
 
 
 

6SAT bezoekt automobielinspectie

12/03/2018

Als uitbreiding op de praktijkoefening: ‘Nazicht keuring’ brachten de leerlingen van 6 SAT op 30 januari een bezoek aan het keuringsstation voor motorvoertuigen te Roeselare. Na een theoretische uitleg over de voertuigdocumenten, keuringsbewijzen en keuringstoestellen mochten we in het station een volledige keuring van een voertuig meemaken. De leerlingen konden zien hoe de keurders het voertuig moeten bekijken en testen om het volgens de geldende wetgeving te beoordelen. Een leerrijke ervaring.

meer lezen >>
 
 
 

VTI-Roeselare heeft 'vrouwen en meisjes met ballen' op school

08/03/2018

 VTI-Roeselare wil als school voor wetenschap en techniek op deze internationale vrouwendag onze vrouwelijke leerkrachten die op school technische vakken en praktijk geven en ook onze meisjes die kiezen voor techniek en wetenschap eens extra in beeld brengen. Wij willen hiermee een lans breken voor meisjes en vrouwen die kiezen voor beroepen met technische profielen en STEM (Science Technology Engineering & Maths). Onze school heeft dus enkele van die vrouwen met ballen in huis. 

meer lezen >>
 
 
 

VTI-miniemen gaan naar de finale minivoetbal

08/03/2018

Woensdag 07/03/2018 speelden de miniemen de halve finale van de SVS-minivoetbalcompetitie tegen GSCH (Guldensporencollege Harelbeke), PEGA2 (GO! Atheneum Pegasus 2 Oostende) en KTBR (GO! Technisch Atheneum Brugge) in de sporthal van VTI-Roeselare.

 

 

meer lezen >>
 
 
 

STEM@VTIRoeselare: zoveel meer dan vakken alleen...

05/03/2018

Vorige week was een TOP-STEM week: er was een project museumbeveiliging voor 4 STEM/IW en vrijdag had 5 STEM/IW het project van de katapult met mevrouw Feys en meneer Vanhaverbeke op initiatief van het innovation lab KUL. Mevrouw Sevenoo ging met 6 STEM/IW naar het EDULAB in Barco Kortrijk en aansluitend naar de labo's STEM in de KULAK. Alle leerlingen en leerkrachten waren razend enthousiast om een traject van 6 u  wiskunde - wetenschappen - techniek en engineering te combineren tot een schitterend eindresultaat. 

meer lezen >>
 
 
 

Sobere maaltijd op school: op weg naar een recordaantal ...

02/03/2018

Deze week en volgende week krijgen de leerlingen van onze school de kans om een sobere maaltijd te nemen. Zij die kiezen voor dit engagement geven op die manier een signaal dat zij tijdens deze vastenperiode de gewoontes willen loslaten in solidariteit met de mensen die het minder goed hebben. Op dit moment staat het aantal sobere maaltijden al op 738. Hiermee is onze school op weg naar een nieuw record in aantal ... Bedankt aan alle vrijwilligers en collega's die deze sobere maaltijden ondersteunen!

meer lezen >>
 
 
 

Michael Portzky op bezoek

02/03/2018

In het kader van een nascholing van onze scholengroep Sint-Michiel was drs Michael Portzky donderdagavond 1 maart op bezoek in onze school. In een heel boeiende lezing had hij het over veerkracht en wat stress doet met ons brein.

meer lezen >>
 
 
 

4680kg pannenkoeken verkocht: een succes!

02/03/2018

Jaarlijks organiseert de school een pannenkoekenverkoop ten voordele van de sociale kas. Dit jaar werden maar liefst 4680kg verkocht. Dank aan alle leerlingen, collega's en ouders die deze actie ondersteunden!

 

meer lezen >>
 
 
 

JONG-LEREN in het VTI!

22/02/2018

Op woensdag 21 febrauri organiseerde de ouderraad een heel boeiende avond omtrent beter schoolwerk bij onze jongeren.

meer lezen >>
 
 
 

Unieke samenwerking tussen afdeling hout en mechanica: nieuwe kruisjes

09/02/2018

In een unieke samenwerking tussen de afdelingen mechanica en hout kwamen collega's met hulp van enkele leerlingen tot een mooi resultaat: mooie kruisjes die straks in enkele klaslokalen en huizen zullen geplaatst worden. 

meer lezen >>
 
 
 

Getuigenis inleefreis Oeganda

08/02/2018

Volgende week start met aswoensdag de vasten en daarmee ook de campagne van Broederlijk Delen. In het VTI hadden wij vandaag een bijzondere gaste: mevrouw Veerle Vandekerckhove. Zij maakte een inleefreis mee met Broederlijk Delen per fiets door Oeganda en kwam hierover getuigen bij onze leerlingen. 

meer lezen >>
 
 
 

4 SET wint spannende finale minivoetbal vierdes

08/02/2018

In een spannende finale won klas 4SET van klas 4SMT met 5-2. Zij ontvingen de wisselbeker uit handen van directie en mogen zich straks met de klas aan een leuk geschenk verwachten.

meer lezen >>
 
 
 

Infoavond van het tweede naar het derde jaar

08/02/2018

 Op donderdag 8 maart organiseert onze school een infoavond voor leerlingen uit het 2de jaar die de overgang maken naar het 3de jaar secundair onderwijs. Klikt op de affiche om je in te schrijven of op de knop "Inschrijven Infoavond van 2 naar 3" op de startpagina van onze website.

 

meer lezen >>
 
 
 

Oud-leerling Ruben Ryckebusch in "De Leeuwenkuil" op VIER

07/02/2018

 Oud-leerling Ruben Ryckebusch (6STEM/IW, 2015) komt op TV in het programma Leeuwenkuil (VIER). Hij heeft er 3 minuten de tijd om zijn zelf ontwikkeld product voor te stellen en om mogelijke investeerders aan te trekken. Benieuwd hoe Ruben dat doet? Kijk dan op dinsdag 13 februari om 21u35 naar de Leeuwenkuil op VIER.

meer lezen >>
 
 
 

Engels theater strijkt neer op het VTI

06/02/2018

Elk schooljaar krijgt het VTI bezoek van de English Theatre Company. Zo ook opnieuw op maandag 5 en dinsdag 6 februari.

meer lezen >>
 
 
 

Nieuwe machine voor de Bouwplaatsmachinisten!

06/02/2018

Vorige week vrijdag is er in Ardooie een "nieuwe machine" geleverd voor de afdeling BBM.

meer lezen >>
 
 
 

100-dagenviering: een hoogdag voor de laatstejaars

30/01/2018

Traditiegetrouw vinden omstreeks eind januari de 100-dagen plaats. Een absolute hoogdag voor de vele laatstejaars...

meer lezen >>
 
 
 

3 TBH en 3 SBT op bezoek bij steenbakkerij in Ploegsteert

30/01/2018

In de lessen bouw gaat het heel vaak over grondstoffen waaruit diverse bouwmaterialen worden vervaardigd. Met bedrijfsbezoeken, zoals vorige week aan de steenbakkerij in Ploegsteert, zien onze leerlingen hoe het proces van bv. baksteenproductie in het echt verloopt. Een uitgebreid verslag van een leerling...

meer lezen >>
 
 
 

Stoere piramides in de lessen L.O.

30/01/2018

Tijdens de les lichamelijke opvoeding hebben de eerstejaars wat aparte evenwichtsoefeningen uitgevoerd.

meer lezen >>
 
 
 

Damiaanactie: VTI-leerlingen redden dit weekend 32 levens ...

29/01/2018

Wist je dat je met 50 EUR écht een leven kan redden? Met 50 EUR kan Damiaanactie een behandeling opstarten voor een leprapatiënt en hem of haar een waardig leven geven. Die boodschap hebben wij ook in het VTI begrepen. 

meer lezen >>
 
 
 

Poëzieweek 2018

26/01/2018

In het kader van de poëzieweek van 25 januari tot en met 31 januari 2018 gebeuren heel wat leuke initiatieven op onze school. Trouwens niet alleen in de lessen Nederlands werken leerlingen creatief met gedichten. Ook in de les plastische opvoeding in 1B zijn leerlingen creatief aan de slag met poëzie. 

meer lezen >>
 
 
 

Miniemen verliezen helaas halve finale

17/01/2018

Op woensdag 17/01/2018 speelden de miniemen de halve finale van de SVS-voetbalcompetitie te Staden.

meer lezen >>
 
 
 

40 leerlingen op Wiskundeolympiade 2018

17/01/2018

Vandaag was de voorronde van de Vlaamse (VWO) en de junior wiskunde Olympiade (JWO).

meer lezen >>
 
 
 

7BDR krijgt opleiding decoratietechnieken

17/01/2018

Het 7de specialisatiejaar schilder- en decoratietechnieken genoot deze week van een toch erg aparte opleiding. Lees het verslag van twee leerlingen...

meer lezen >>
 
 
 

VTI sinds eind 2017 HEIDENHAIN-trainingscentrum!

11/01/2018

Dat onze afdeling mechanica over een heel modern en hedendaags machinepark beschikt, is al langer geweten. De leerkrachten scholen zich iedere dag bij om het niveau en kennis hoog te houden. 

meer lezen >>
 
 
 

Miniemen verslaan concurrentie!

10/01/2018

Op woensdag 10/01/2018 speelden onze jongens in de SVS-minivoetbalcompetitie tegen BRDS (Broederschool Roeselare), MSKA (Middenschool Koninklijk Atheneum Roeselare) en VMSR (Vrije Middelbare School Roeselare).

meer lezen >>
 
 
 
jQuery Menu by Apycom