VTI Roeselare

Nieuws


 

VTI supportert op Belgian Homeless Cup

20/04/2018

Woensdag 18 april zakten 6BSD, 7BDR en 7BDA af naar het Kerelsplein om er aanwezig te zijn op de Belgian Homeless Cup, een voetbaltornooi voor thuis- en daklozen. In de loop van het schooljaar kwamen Nathalie Maertens (OCMW Roeselare) en Thomas Goethals (straathoekwerker in Roeselare en tevens oud-leerling) verschillende keren getuigen tijdens de les godsdienst binnen een thema rond armoede. Toen al hadden zij ons gewezen op de Homeless cup. Uit erkentelijkheid voor hun getuigenis voor onze leerlingen, zakten wij woensdag af naar het Kerelsplein. 10 Voetbalploegen voor thuis- en daklozen uit het hele land namen het er tegen elkaar op. Via het voetbal wil men mensen samenbrengen, hen zelfvertrouwen geven, hen leren omgaan met regels en afspraken en hen krachtiger maken. 

meer lezen >>
 
 
 

Nieuw vanaf september 2018: 7de specialisatiejaar verwarmingsinstallaties

16/04/2018

Vanaf september kan je op onze school het nieuwe specialisatiejaar verwarminginstallaties volgen in 7bso. Het met vrucht beëindigen van deze richting leidt niet alleen naar het diploma secundair onderwijs. Tijdens de opleiding behalen leerlingen ook de attesten G1 en cerga. Een nauwe samenwerking met bedrijven uit de sector zorgt voor een sterke vorm van werkplekleren (en stage). Die samenwerking geeft de leerlingen uit de nieuwe richting verwarmingsinstallaties de kans om de meest actuele kennis, vaardigheden en attitudes te verwerven. Als u het ons vraagt een richting waar zeker technisch talent toekomst wordt!

meer lezen >>
 
 
 

Paasvakantie

30/03/2018

Directie en personeel van onze school wensen iedereen een vrolijk paasfeest. De school is tijdens de paasvakantie gesloten. Vanaf maandag 16 april zijn we weer open.  Mocht u specifieke informatie wensen dan kan u deze misschien vinden op deze website. U kan ons ook mailen. Na de paasvakantie is er voor leerlingen en ouders uit het basisonderwijs op  woensdagavond 18 april een infoavond.

Alvast van harte welkom!

meer lezen >>
 
 
 

Goede Vrijdag op onze school

30/03/2018

 Al onze leerlingen kregen vandaag de kans om opnieuw kennis te maken met het verhaal van Goede Vrijdag. In alle graden hadden leerkrachten een bezinnend moment of viering voorbereid voor onze leerlingen: zinvolle momenten.

 

meer lezen >>
 
 
 

Onze vierdes bso zijn de dag gezond gestart

28/03/2018

In het kader van de lessen PAV zijn onze vierdes bso deze morgen met een gezond ontbijt gestart. Gezond eten en gezond leven was een thema dat dit trimester aan bod kwam in de lessen PAV. Dit gezonde en lekkere ontbijt was een leuke afsluiter van dit thema.

meer lezen >>
 
 
 

VTI kiest nieuwe baseline van Wout: "Waar technisch talent toekomst wordt"

27/03/2018

Uit de meer dan 200 inzendingen van personeel en leerlingen koos een jury 8 baselines die de finaleronde haalden. Uiteindelijk kozen zowel de leerlingen als het personeel voor dezelfde baseline. "Waar technisch talent toekomst wordt" was de baseline die Wout Deceuninck uit klas 2BEM instuurde. Hij ontving zijn prijs uit handen van de directeur, een nieuwe iPad Air. Proficiat Wout en bedankt voor onze nieuwe baseline!

meer lezen >>
 
 
 

Eerste boom geplant bij aanleg nieuw pleintje

23/03/2018

Vrijdag 23 maart planten leerlingen van het VABI een Christusdoorn als eerste boom op het nieuwe pleintje dat aangelegd wordt op onze speelplaats. In de weken die volgen zullen ook de rest van de aanlegwerken uitgevoerd worden. 

meer lezen >>
 
 
 

Klas STBP bezoekt Douterloigne

23/03/2018

Donderdag 8 maart bracht onze Se-N-Se-klas Bouwconstructie en Planningstechnieken (STBP) een bezoek aan de firma Douterloigne in Anzegem. Pablo Standaert en Yoran Ferret maakten een verslag van hun bezoek. 

meer lezen >>
 
 
 

6SAT bereidt zich voor op Gouden Autosleutelhanger

20/03/2018

6SAT kreeg maandag 19 maart een opleiding in voorbereiding op de Gouden Autosleutelhanger-wedstrijd van 26 april. Het was EDUCAM die de opleiding gaf op school.

meer lezen >>
 
 
 

Heftruckopleiding voor leerlingen bouwplaatsmachinist

20/03/2018

 Arnout Denys (6BBMa) maakte dit verslag van de heftruckopleiding in samenwerking met het CVO. Een opleiding van 4 lesdagen verspreid over 2 weken. De opleiding biedt zeker een meerwaarde voor onze leerlingen in de studierichting bouwplaatsmachinist.

meer lezen >>
 
 
 
 
Een nieuwe dienstregeling vanaf 10/12, wat betekent dit voor onze leerlingen van het VTI
 
 
Contactgegevens
Vrij Technisch Instituut Roeselare

Leenstraat 32
8800 Roeselare

Tel: 051/20 02 88
Fax: 051/20 39 81

Email:
 
 
 
jQuery Menu by Apycom