VTI Roeselare

Mechanica

Een afdeling waar handigheid, techniek, fysische wetmatigheden en logisch denkvermogen één kring vormen. Experimenteel projectonderwijs vormt de basis tot de kennis van de mechanische vaardigheden. Een aangepaste algemene vorming ondersteunt onze opleidingen.

Een opleiding mechanica vormt in zijn gevarieerd aanbod de ideale voorbereiding op een boeiende studie- of beroepscarrière.
 
In onze beroepsafdelingen (BSO) worden de beoogde kennis, vaardigheden en attitudes op een concrete, inzichtelijke en praktische wijze verworven. Praktische uitdagingen vormen een hoofdrol. Opleidingsmogelijkheden binnen onze afdeling zijn: werktuigmachines; sanitair/centrale verwarming; carrosserie; industrieel onderhoud en bouwplaatsmachinist.
 
In de specifiek technische richtingen (STK) staat naast de op praktijkgerichte technische opleiding een degelijke technische en algemene vorming. Opleidingsmogelijkheden binnen onze afdeling zijn: autotechnieken en mechanische vormgevingstechnieken.
 
De theoretisch technische richtingen (TTK) hebben als doel voor te bereiden op hoger onderwijs. De specifieke vorming gebeurt via een theoretisch-technische vorming die sterk wetenschappelijk is onderbouwd. De wetmatigheden voor deze vorming wordt door technologische toepassingen getoetst. Opleidingsmogelijkheden binnen onze afdeling zijn: elektromechanica en industriële wetenschappen.
 

 

 
jQuery Menu by Apycom