VTI Roeselare

3 TBH en 3 SBT op bezoek bij steenbakkerij in Ploegsteert


Op maandag 15 januari vertrokken we met 3TBH en 3SBT naar de steenbakkerij te Ploegsteert. Voor de veiligheid moeten we veiligheidsschoenen dragen en een fluovest. Eerst zien we de productiehal waar de THERMOBRICKS gemaakt worden.
In de hal zijn er 2 bunkers met klei en 1 bunker met toeslagstoffen zoals papierpulp. In de mengmachine worden de toeslagstoffen met een wiellader gestort. Deze stoffen worden gemengd met de klei om te zorgen voor een betere isolatie en droging. De ontgonnen klei wordt via een transportband onder een magneet geleid. Deze magneet haalt al het ijzer uit de klei.

Na de eerste bewerking laat men de klei 3 weken rusten in de opslagloods. Vervolgens wordt de klei gekneed met de koldermolen. Dan wordt de klei door een mondstuk geperst. Uit het mondstuk komt een streng. Deze streng wordt door middel van een staaldraad gesneden tot de gepaste hoogtes. De geperste stenen worden 3 dagen in droogkamers gedroogd op 80°c. Na het drogen worden de stenen gebakken. Het bakken gebeurt in een tunneloven van 160 m lang. In de voorverwarmingszone worden de stenen opgewarmd tot 800°, in de vuurzone worden de stenen gebakken op een temperatuur van 1030°c tot 1050° en in de afkoelzone koelen de stenen geleidelijk af. Het hele proces duurt 3 dagen.

Onvoldoende afgebakken stenen of kapotte resultaten zijn waardeloos. Wel kunnen die worden verwerkt tot afval dat hergebruikt wordt.

Verder brachten we een bezoekje aan de productiehal waar men de STALTONBALKEN maakt. Staltonbalken zijn balken waarop men de potten legt. Dit zijn ook elementen uit gebakken klei. Deze elementen zijn speciaal ontworpen om een dak snel dicht te leggen. 


Vervolgens zien we de hal waar PREFABWANDEN gemaakt worden. Hier gebruikt men ook thermobricks die men volpropt met rotswol. Een machine grijpt een volledige rij geslepen stenen en zet deze op een laag lijm die ook machinaal is aangebracht. Op deze manier kan men snel een prefabwand maken. In deze wand worden ook meteen alle uitsparingen voorzien. Een zaagmachine zaagt de wand op maat. Deze machine werkt met een waterstraal. De wand wordt niet meteen doorgezaagd. Ze zaagt er net niet door. Daarna wordt met de hand de muur volledig losgemaakt. Deze prefabwanden worden op binnenladerpallets geladen. Deze binnenladerpallets worden naar de werf gebracht met vrachtwagens.

Ook konden we zien hoe betongewelven gemaakt worden. Een ongelooflijk leerrijk bezoek, dat ons na een traktatie in het bedrijf, dat trouwens al sinds 1922 bestaat, terugbracht naar ons VTI.

 

 
jQuery Menu by Apycom