loader-logo

Leerlingen maken kennis met voedingsindustrie.

Onder de noemer Food@Work zette het Huis van de Voeding de deuren open voor leerlingen van de derde graad secundair.

Bedrijven, opleidingspartners en uitzendkantoren demonstreerden er het proces van grondstof tot verpakt product in een voedingsbedrijf, terwijl de leerlingen dit alles vanuit verschillende invalshoeken zoals productie, techniek, kwaliteit en veiligheid beleefden.

Zo leerde het zesde jaar elektriciteit van het VTI Roeselare hoe een optische sorteermachine in het verpakkingsatelier werkt en dus hoe een afgewogen hoeveelheid pasta uiteindelijk in een zakje beland.

Guillaume Amez (17) was geboeid. “Ik vind het bijzonder interessant om te zien hoe de voedingsindustrie werkt en welke stappen er gezet worden vooraleer wij een product in de winkel aantreffen”, zegt hij. “Maar nu ook echt kiezen voor die sector om later in te gaan werken, dat denk ik niet. Ik wil graag nog verder studeren, iets met sport of auto’s.”

(CDR) – bron HLN

Tags:
Vorig Artikel

Volgend Artikel