loader-logo

Onze troeven

Aanstekelijk team – MENS

Onze school legt de lat hoog. Gepassioneerde leerkrachten inspireren je met theorie en praktijk. Je wordt geprikkeld om kritisch te denken en creatief te zijn. Een waarden-volle opvoeding is onze zorg. Je leeft je uit door te denken én te doen met hoofd, hart en handen. Een enthousiaste groep ondersteunend personeel zorgt er voor een begeleiding op maat. Kortom, een aanstekelijk team dat gaat voor een echt verbindend schoolklimaat!

100 % voor Talent

Vanaf het eerste jaar spelen we in op jouw interesses en talenten en dagen je uit om die talenten te ontwikkelen. Je kan kiezen uit een brede waaier aan keuze-uren. Onze school wil jouw talenten leren kennen en je daarvan bewust maken. Dat hoeft niet een enorm groot uniek talent te zijn maar iets wat je graag doet, wat je makkelijk af gaat, waar je van in een flow komt. Want dat stimuleert je zelfvertrouwen! We koppelen dit aan wetenschap en techniek. Want jouw talenten kunnen groeien door wetenschap- en techniekactiviteiten, als je bezig bent met het ontdekken van jouw leefwereld, met logisch denken, fijne motoriek, verbeelden, wiskunde, taal, ondernemen en samenwerken. Kiezen voor ons VTI is kiezen voor de ontplooiing van je talenten, kiezen voor je toekomst.

Elke letter telt in STEM

Of het nu wetenschap, techniek, engineering of wiskunde is, op onze school telt elke letter in STEM. De praktijkervaring is op onze school heel dichtbij en tastbaar. Voor stages en bedrijfsbezoeken werken we samen met bekende ondernemingen uit de streek. Deze ervaring nemen leerlingen mee voor later. Heel wat van onze richtingen leiden leerlingen op voor knelpuntberoepen. Solliciteren is vaak niet nodig. Bedrijven plukken technische profielen zo van onze schoolbanken. Bij het leren en het zoeken naar oplossingen voor problemen, werken we graag met onderzoeksprojecten waarbij leerlingen samenwerken en de kennis van de verschillende vakken wordt toegepast.

Voor wie méér wil – KWALITEIT

Als ouder wil je voor je dochter of zoon de beste voorbereiding op later. Onze school biedt zowel kwaliteitsvolle opleidingen tot vakspecialist, als richtingen waaruit je doorstroomt naar hogeschool of universiteit. Na het VTI heb je een pak mogelijkheden. Bovendien krijgt je tiener al vanaf het eerste jaar taallessen Engels en Frans. Heel nuttig bij verdere studie of later op de werkvloer. Het VTI is een veeleisende school. Wij durven jou eisen stellen. We verwachten van je een grote inzet bij het studeren, bij het werken in de klas. Sleutelwoorden zoals zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid… zijn attitudes voor het leven!

Mee met hightech – TOEKOMST

Je krijgt toekomstgericht onderwijs in de ruime zin van het woord.

Virtualrealitybrillen, lasercutters, 3D-printers…. Elke schooldag ben je bezig met geavanceerd materiaal. Want alleen zo ervaar je echt hoe de technologie van vandaag en morgen werkt. In onze labs en werkplaatsen haal je jouw hun hart op. Vanaf het eerste jaar versterken we ook de ICT-vaardigheden met de laptop & pen in de klas. ICT wordt als middel en ondersteunend aan het onderwijs ingezet. Mediawijsheid, digitale geletterdheid, logisch redeneren, creatief denken, programmeren…. Je hebt deze 21e eeuwse vaardigheden nodig om succesvol aan te sluiten bij jouw toekomst.