loader-logo

NIEUW in het VTI : Techniekstudio

Deze jongens en meisjes maken op een speelse wijze kennis met techniek en technologie. Door ze zelf te laten experimenteren en/of creëren, kunnen we hun interesse voor techniek en technologie prikkelen. Vele meisjes en jongens steken graag de handen uit de mouwen, ontdekken gretig nieuwe dingen, hebben vaak een goed inzicht in hoe iets in elkaar zit.
De leerkrachten lager onderwijs kiezen uit twee workshops: een gepersonaliseerd led-naamplaatje of een bibberbotje.


Bij de workshop ‘led-naamplaatje’ nemen de leerlingen het geautomatiseerd productieproces waar. Hier ondervinden ze aan den lijve dat hedendaagse technieken niet meer zwaar en vies zijn. Bewust kiezen voor een technische studie biedt immers veel kansen en houdt uitdagend denkwerk in.
Bij de workshop bibberbotje worden de leerlingen spelenderwijs ondergedompeld in de STEM-didactiek. Wat is STEM? Wat is engineering? Ze realiseren een eenvoudige elektrische kringloop.
Tevens streven we er naar om bepaalde eindtermen wereldoriëntatie (wetenschap en techniek) aan te reiken.

Dankzij hulp van collega’s, leerlingen en sponsors gaan dit schooljaar een 600-tal lagere schoolkinderen met een mooi werkje fier huiswaarts.

Tags: