loader-logo

Ruben Depreitere uit 6SAT haalt bronzen autosleutelhanger

Tijdens de 49e editie van de “Gouden Autosleutelhanger”, georganiseerd door Traxio en plaatsvond in het Educam opleidingscentrum te Lokeren, waren er dit jaar 44 kandidaten uit alle Vlaamse scholen en Syntra opleidingscentra die meedongen voor een plaatsje in de finale. Ruben Depreitere uit 6SAT won er de bronzen medaille. Als je weet dat er doorgaans bijna altijd leerlingen uit een 7de Sense tot de gelukkige winnaars behoren, is het voor ons 6de jaar Autotechnieken meer dan een verassing geworden.

Tijdens deze prestigieuze wedstrijd moeten de deelnemers 7 theoretische en praktische proeven doorstaan waarbij hun algemene technische kennis alsook hun vaardigheden op autotechnisch vlak worden beproefd.

Elektriciteit, hybridetechniek en elektrische aandrijving, wieluitlijning, klimaatbeheersing, een panne oplossen … het kwam allemaal aan bod. In de finale moesten de 4 laureaten een diagnose stellen aan een Volkswagen Tiguan of een Skoda T-Roc. Het werd een nek-aan-nek race waarbij Ruben de derde plaats behaalde en dus met de bronzen medaille en een heuse prijzenpot naar huis mocht gaan.

Tags: