loader-logo

7BIE bezoekt Greenyard Frozen

In West-Vlaanderen werken 17.000 mensen in de voedingsindustrie. De sector investeert en groeit, maar vindt de arbeidskrachten niet. Maar de voedingssector en de scholen moeten meer en beter samenwerken.

Vandaag vinden ze elkaar vaak niet. En daardoor ontstaat het gevoel dat onderwijs en industrie soms moeilijk met elkaar kunnen opschieten.
‘Beter samenwerken’

De Federatie van de voedingsindustrie FEVIA organiseert de “Food@Work Techno Award” voor leerlingen van het 6e en 7e jaar BSO en TSO om onderwijs dichter bij elkaar te brengen. Greenyard Frozen in Westrozebeke werkt goed samen met het VTI Roeselare en het onderwijs, maar dat is niet overal zo.

“Er zijn vandaag nog scholen die een lijn trekken, werkelijk een lijn trekken tussen daar mogen de mensen van het technisch onderwijs en daar zijn de mensen van het ASO. Dergelijke segregatie leeft nog vandaag. Met dergelijke scholen is het ook moeilijk werken, omdat die totaal niet beantwoorden aan het denkpatroon van de bedrijfswereld,” zegt Jan Ingelbeen van Greenyard Frozen.