loader-logo

Klas 5STEM/IW haalt zilver in BERT-wedstrijd NMBS

Klas 5STEM/IW van VTI-Roeselare, onder leiding van leerkrachten Benjamin Samyn en Johan Vanhaverbeke, behaalde de tweede plaats in de finale van de BERT-wedstrijd NMBS.

Met hun project “Perron 4.0” overleefden ze reeds verschillende voorrondes. Op woensdag 16 mei was er de finale met de laatste 15 scholen in Train World Brussel. Daar stelde de klas hun project voor samen met een perronmaquette die hun voorstellen illustreerde. De jury was onder de indruk van het voorstel van 5STEM/IW.

BERT “Belgian Railways Competition for technicians” is een nationale competitie voor derdegraadsleerlingen uit het studiegebied “mechanica-elektriciteit”, “elektronica-ICT” of “industriële wetenschappen”. Binnen de spoorwegwereld wordt een bestaand technisch probleem geselecteerd waarmee leerlingen uitgedaagd worden om hun competenties te toetsen aan de praktijk. Het plan met de beste oplossing zal echt bijdragen aan de veiligheid van het spoorverkeer.

5STEM/IW haalde zilver binnen in deze editie van de BERT-wedstrijd. Dit getuigt van een knap staaltje STEM-onderwijs, met harde inzet van de klasgroep en hun leerkrachten (zelfs op vrije dagen). De jury wist dit te waarderen en kende ons vijfde jaar STEM/IW de tweede plaats toe.

Onze leerlingen gingen elk naar huis met een reischeque van 150 € terwijl de school een prijs ter waarde van 3000 € ontvangt.

Gino Gruyaert

Tags: