loader-logo

Siebe Devroe en Gilles Vanbeylen (beiden 6STEM/IW) hebben de GIP-award Engineering van Howest gewonnen

Siebe Devroe en Gilles Vanbeylen (beiden 6STEM/IW) hebben de GIP-award Engineering van Howest gewonnen. Als eindwerk ontwikkelden zij de Maji-mat – een van sensoren voorzien hoeslaken dat je matras intelligent maakt.
Voor de tweede keer organiseerde Howest de GIP-awards, een wedstrijd die de sterkste eindwerken uit het secundair onderwijs bekroont. Het hele jaar door werken studenten van het zesde jaar secundair onderwijs aan hun Geïntegreerde Proef (GIP). Dit jaar waren er 101 inzendingen uit 31 scholen over het hele Vlaamse land.
Siebe en Gilles, leerlingen uit 6 STEM/IW, koppelden hun smart-bed draadloos met het internet en ontwikkelden een zorg-applicatie binnen het ThingWorx platform van Savaco. Zowel de zorg-app als de wasbaarheid van het prototype werden uitvoerig getest. Ze werden hierin begeleid door leerkrachten Johan Vanhaverbeke en Benjamin Samyn.
Naast persoonlijke prijzen voor de twee leerlingen mocht de school een Velleman Vertex Delta 3D printer in ontvangst nemen! Ook leerlingen van klas 6TEM en 6TEA waren genomineerd. Proficiat aan alle leerlingen en leerkrachten!

Tags:
Tinkerlab
Vorig Artikel