loader-logo

6SEI & 6BEI op werfbezoek in het AZ Delta te Oekene

Op 16 en 23 november zijn de klassen 6SEI & 6BEI op werfbezoek geweest in het AZ Delta te Oekene. Het nieuwbouwproject van AZ Delta in Oekene is een project waar zorg en architectuur hand in hand gaan.

Om de grootte van dit project weer te geven kregen we bij aanvang van het bezoek enkele belangrijke cijfers. Het ziekenhuis heeft een bebouwde grondoppervlak van 34.000m² en met de verdiepingen meegeteld maar liefst 116.000m². Het telt 700 opname bedden en nog eens 108 bedden voor dagopname. Kortom, voor onze toekomstige elektriciens een unieke kans om zo’n groots project eens van dichtbij te bewonderen.

Om alles van elektriciteit te voorzien werden duizenden kilometers aan kabels getrokken. Deze werden via kabelgoten en kabelladders doorheen het ziekenhuis gelegd. Bij iedere doorgang door een muur of plafond moesten deze gaten brandwerend gedicht worden. Dit om te verhinderen dat bij brand het vuur zich via deze weg zou verspreiden. Zowat alle facetten van elektriciteit kwamen aan bod tijdens het werfbezoek: brandveiligheid, ventilatie, databekabeling, noodvoedingen, residentiële en tertiaire schakelkasten, communicatie, aansturen van machines, robotica, dimensioneren van een installatie, zorgvuldig opbergen van kabels… . Kortom, het brede spectrum van elektriciteit kwam allemaal aan bod tijdens dit boeiende bezoek. De leerlingen waren sterk onder de indruk van het ziekenhuis en waren lovend over de diversiteit van hun toekomstige job.

Tags: