loader-logo

Activiteiten

Leerlingen vormen doe je niet alleen door goed onderwijs te leveren, maar ook door hen tools aan te reiken om zich breed te kunnen ontwikkelen. Wij willen daar als school onze schouders onder zetten.

Wat is er mogelijk tijdens de middagpauze?

 • Onze speelplaatsen zijn voorzien van basketringen en doelpalen. Je kan dus gewoon op de speelplaats altijd voetballen of basketballen. Op regelmatige basis organiseren we tornooien waarin je het kan opnemen tegen een andere klas.
 • Je kan uiteraard steeds een gezellige babbel slaan op de vele zitbanken op de speelplaats.
 • Studeer je nog graag in stilte verder voor je toets? Wil je jouw presentatie met je medeleerling verder afwerken? Wil je nog iets printen? Dan ben je welkom in ons open leercentrum (mediatheek) vanaf 7.45 u., tijdens de speeltijd in de voormiddag. Je kan er ook boeken ontlenen of kranten en tijdschriften lezen.
 • Duiken er problemen op met de studieplanning of de studiemethode? Dan staan er tijdens de werkstudie over de middag leerlingenbegeleiders klaar om te helpen.
 • In de feestzaal kan je tafelvoetbal spelen en is er ruimte om muziek te beluisteren of gewoon gezellig te chillen met elkaar.
 • Onze leerlingenraad vergadert tijdens de middagpauze samen met de leerlingbegeleiding. De leerlingen worden aangespoord om na te denken over het schoolleven: ze leren kritisch te zijn, ze leren hoe ze met elkaar kunnen samenleven. Ze worden betrokken bij beslissingen en leren wat engagement kan betekenen. Ze leren met andere woorden de jonge versie van een “actieve burger” te zijn. De leerlingenraad organiseert regelmatig activiteiten tussen de middag. De leerlingenraad informeert tijdig en hangt affiches uit. Zeker te volgen!
 • In een school met voornamelijk mannelijke leerlingen hebben we ook een ‘meisjesclub’.
  We koesteren onze vrouwelijke technische leerlingen want talent hangt niet vast aan gender!
  Over de middag worden tijdens regelmatige bijeenkomsten allerhande activiteiten georganiseerd.