loader-logo

Projectwerk schilderwerk en decoratie: plafond CLW.

Dat je als schilder een manusje van alles moet zijn is voor veel mensen een groot geheim. Wij moeten echter een beetje van alle markten thuis zijn. Bij ons op de schilderafdeling hebben we dan ook het geluk om projectwerk te kunnen doen binnen het VTI. Dat houdt in dat wij overal op school werken uitvoeren die dicht bij de realiteit aanleunen, zoals ook een plafond plaatsen in metalstuds en gipsplaten. Het was niet zomaar een klein plafondje, nee hoor, het was er één van een serieus kaliber. 17m op 10m met nog een uitsprong en vensters die nog moesten open kunnen. Voor de leerlingen was dit project een enorme uitdaging en ze waren dan ook heel trots met de werken die zij hadden uitgevoerd.

Als schilder moet men ook vaak in de hoogte werken. Een rolsteiger is daarvoor een heel handig werktuig. Vooraleer je daar gebruik van mag maken moet je een opleiding steigerbouw gevolgd hebben. De leerlingen in het VTI te Roeselare krijgen hier die opleiding voor ze op stage gaan zodat de stagebaas en de leerling zelf in regel zijn met de veiligheid. Na een voormiddag theorie volgt een namiddag praktijk.

De leerlingen mogen 2 verschillende rolsteigers opbouwen. Als de leerling voor beide onderdelen geslaagd is krijgt hij een getuigschrift als bewijs dat hij in staat is om een rolsteiger te bouwen en te betreden. 

Uiteraard kwam die opleiding ook goed van pas om het plafond van het CLW te plaatsen, want met een rolsteiger in combinatie met ladders is een plafond plaatsen veel veiliger dan enkel en alleen maar met ladders.

Tags:
Volgend Artikel