loader-logo

De lezenaar

Tijdens een persconferentie op 7 november stelde ARhus zijn nieuwe lezenaar voor.
De gepersonaliseerde vorm en functionaliteit werd bedacht en uitgewerkt door leerlingen en leerkrachten van het VTI-Roeselare in samenwerking met Erwin Deloor, verantwoordelijke infrastructuur van het kenniscentrum.

“De lezenaar die we voor ARhus op maat ontwikkelden, is het resultaat van ideeën van leerkrachten en leerlingen.
Aangezien dit project ook onderwerp was van een geïntegreerde proef, werd het ontwerp naar vorm en functionaliteit gecontroleerd en bijgestuurd door verschillende bedrijven en door Erwin Deloor, infrastructuurverantwoordelijke van ARhus”, verduidelijkt Marnik Desodt, technisch adviseur hout bij het VTI-Roeselare.
“Het maken van een constructietekening en kostprijsberekening, gingen de uitvoering en afwerking vooraf.
Leerlingen uit het zevende jaar industriële houtbewerking, onder leiding van leerkracht Andy Lombaert, vervaardigden het houten meubel met praktisch design en bijzonder vooraanzicht.
De inox bekleding, waarin het ARhus-logo werd uitgefreesd en waar verlichting achter zit, namen leerlingen van de afdeling mechanica, onder leiding van leerkracht Gunther Vynckier, voor hun rekening,” gaat Desodt verder.

“Het kunnen realiseren van zo’n functioneel project met hoge afwerkingsgraad als deze lezenaar, in wisselwerking met mensen van Kenniscentrum ARhus, brengt het onderwijs en de leerlingen op een hoger niveau.

Voor onze school en onze leerlingen vormde het samenwerken met ARhus dan ook een grote meerwaarde,” vult Luc Louage, adjunct-directeur VTI-Roeselare aan.

Dit project geeft duidelijk aan dat ARhus, dat misschien niet meteen met techniek geassocieerd wordt, ook samenwerkingen met het technische onderwijs mogelijk acht. ARhus helpt zo mee de instroom in deze onderwijsrichtingen te verbeteren.
“Ook organiseerden we voor leerlingen houtbewerking van het VTI en andere professionals een geleid bezoek aan de wereldbefaamde ateliers van Piano’s Maene n.a.v. het Iedereen Piano-project van ARhus, de stad Roeselare en STAP”, vult Yves Rosseel aan.

“De première om de lezenaar te gebruiken viel te beurt aan minister Sven Gatz op de debatavond rond innovatie door samenwerking.
Aan de aanwezigen werd in première meegegeven dat ARhus en het VTI-Roeselare ook dit schooljaar de samenwerking verderzetten.
De vraag werd gesteld aan het VTI om de opbergruimte van hun themacollectie voor scholen optimaal te gaan inrichten.
De eerste technische tekeningen zien er alvast veelbelovend uit!” besluit Erwin Deloor, verantwoordelijke infrastructuur bij ARhus.

Tags:
Volgend Artikel