loader-logo

Extraordinary – 2BDH

Het tweede jaar Decoratie en hout was dit schooljaar een klein, maar bijzonder fijn groepje leerlingen. Met ons jaarthema ‘extraordinary’ wilden we in de verf zetten dat je ‘buitengewoon’ veel leuke en interessante dingen kunt doen met verf, kleur, techniek… Dat het absoluut OK is om eruit te springen door creativiteit en originaliteit. Dat je jou daarmee net kunt onderscheiden!

In september zijn we gestart met basistechnieken een eenvoudige kleurenschema’s. We leerden werken met penseel, kwast, verfrol, tape. We evolueerden van afficheformaat tot heel grote panelen om echt te ervaren wat het schildersvak inhoudt. We zaten meestal niet zomaar aan een tafel om te schilderen, maar moesten heel vaak de hoogte in op trapjes en trapladders om onze werkstukken piekfijn af te werken. Klein, maar dapper! Soms moesten we ook in team samenwerken, net zoals op de werkvloer bij echte schilderbedrijven. We leerden kleuren mengen en namengen, mooie kleurcombinaties en ontwerpen maken. De nadruk lag vooral op geduldig, fijn en gelijkmatig schilderen, maar ook precies leren meten, tekenen en afplakken waren belangrijke handelingen.

Onze werkstukken waren te bewonderen op de opendeurdag: een affiche, een grote tekenmap die we komende jaren zelf kunnen gebruiken op de schilderafdeling, een kamerhoog paneel met een figuur op, een popart opbergkoffer en… helemaal zelf geschilderd, ook de prachtige stand voor de TSO-BSO Doe-beurs. We hebben geproefd van het vak schilderen en het smaakt zeker naar meer! Op naar het derde jaar Schilderen en decoratie!

“The difference between ordinary and extraordinary is that little extra.”

de leerlingen van 2BDH en het team praktijkleerkrachten

Tags: