loader-logo

Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie.

Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Proximus.

Help ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen. Vraag het niet alleen thuis, maar ook aan familieleden, vrienden, buren… Je kan deze toestellen van 16 maart 2020 tot 28 maart 2020 deponeren in de inzamelbox van Recupel in de EHBO.

Begin je verzamelactie nu al! In ruil voor elke gsm die je binnenbrengt ontvang je een invulstrookje waarmee je in aanmerking komt voor een duo-ticket voor Cityscoop.

Waarom inzamelen?

Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt? Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?

95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar. Door actief deel te nemen aan dit project ervaren we het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.

Waarom zoveel mogelijk?

Hoe meer toestellen we inzamelen: hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd. Hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven. Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.

Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op www.goodplanet.be/gsm

Tags: