loader-logo

“Smile” laughing bij de uitzwaai van onze zesdes en zevendes

In het school-leven zijn er bijzondere dagen zoals 1 september, de dag waarop we nieuwe leerlingen welkom heten. Al vlug wordt het fototoestel bovengehaald. Er worden individuele en klasfoto’s gemaakt. Nieuwe gezichten die we heel welkom heten en die we mee op sleeptouw willen nemen in de boeiende wereld van wetenschap en techniek.

In deze coronatijd zag ik vanuit ‘mijn kot’ eerder op een onverwacht moment een foto van een ‘lege speelplaats in het VTI’. Ik betrapte me erop dat ik dit beeld onmiddellijk aan de kant schoof en dacht aan de leerlingen, collega’s, het bruisende schoolleven maar vooral ook aan de uitzwaai van onze laatstejaars.

Telkens weer onvergetelijke avonden, veel genodigden, mooi weer, een mooie receptie, veel blije gezichten, fijne ontmoetingen met leerlingen, ouders, collega’s, kortom top-avonden!

Dit jaar is het anders en toch hebben we onze foto’s op zak. Weet je, onze ogen zijn vaak als fototoestellen. We hebben in de voorbije tijd veel foto’s gemaakt die zich onmiddellijk ontwikkelden, die we hebben opgeslagen en kunnen bekijken als we dat willen. Als we dat doen, zien we vaak ook weer blije gezichten die op school zoveel leerrijke, leuke, onvergetelijke momenten mochten beleven. Zoveel mooie herinneringen.

Laten we, allen die tot de ‘kleine of grote bubbel’ van onze laatstejaars mochten behoren, nog even samen met hen voor de camera staan! “Smile” als nooit tevoren, met een warm, groot en dankbaar hart maar vooral met trots! Deze jongeren hebben hun diploma op zak en staan voor een nieuwe uitdaging in hun leven. Ze laten het vertrouwde los en laten ons weten dat ze veel hebben bijgeleerd maar dat ze vooral hun vrienden zullen missen. Met de opgedane kennis, vaardigheden en wijsheid maken ze nieuwe keuzes: verder studeren of aan het werk gaan! We zijn er zeker van: ze kunnen de toekomst aan! De school uit … de wereld in! We wensen hen alle geluk toe en willen jullie oprecht danken voor het vertrouwen in onze school.

 

Tags:
Volgend Artikel