VTI Roeselare

Heftruckopleiding voor leerlingen bouwplaatsmachinist


De heftruckopleiding was verdeeld in 4 lessen, 2 weken iedere dinsdag en vrijdag. Dit gebeurde in het Cvo van Roeselare. Het Cvo heeft moderne machines van het merk Toyota en BT. 

 

Er waren 2 reachtrucks van het merk BT en bij deze machines zit je op de zijkant. Bij de ene als je hoger gaat met de vorken kantelt de cabine achteruit. Ook moesten we ook met de stapelaar werken om het attest te verkrijgen. Alle machines van het cvo zijn elektrisch, behalve die ene met een gasfles achterop.

De eerste dag was eerst 2 uur theorie en dan een kennismaking met de heftrucks. Eerst een rondje vooruit en dan een rondje achteruit en dan doorschuiven naar de volgende heftruck en later op de dag mochten we dan nog oefeningen doen.

De tweede dag was ook eerst 2 uur theorie en intussen stonden de oefeningen klaar om met de heftruck te doen. Het was ook al moeilijker omdat de paaltjes al dichter bij elkaar stonden en minder plaats om te draaien. Ook die dag leerden we werken met de stapelaar palletten op en vanelkaar zetten.

De derde dag was ook eerst een beetje theorie en een checklist invullen en dan mochten we beginnen om dingen in het rek te zetten en er terug uit te halen.

 

En de vierde en laatste dag was er eerst theorietest. 35 vragen en je moest de helft hebben en iedereen van mijn groep was erdoor en dan terug paletten op elkaar zetten, uit rekken halen en terug er in zetten en ook eens containers kantelen in een grote trechter en brede voorwerpen door een smalle doorgang halen.

In die vier dagen heb ik wel veel bijgeleerd, hoe je moet veilg starten met de heftruck en hoe hoog de vorken moeten staan en hoe je moet paletten in rekken moet zetten.

 

 

 

 
jQuery Menu by Apycom